miercuri, 27 decembrie 2023

Cât de des ar trebui să îți speli părul?


Cât de des ar trebui să îți speli părul? Este o întrebare pe care o auzi foarte des, iar răspunsul simplu este acesta: depinde de tipul lui. În rândurile de mai jos vei găsi un ghid pe care îl poți urma pas cu pas pentru a-ți perfecționa rutina de curățare, acasă.

Iată ce trebuie să știi despre ce trebuie să faci pentru a-ți menține podoaba capilară curată și hidratată în fiecare zi:

Cât de des este sănătos să îți speli părul?

Ca o regulă generală, specialiștii recomandă să îți speli părul de 2-3 ori pe săptămână. Cu toate acestea, acest lucru depinde de tipul tău de păr, de textura lui și de sănătatea scalpului.

Dacă te confrunți cu un scalp uleios, este în regulă să te speli zilnic pe cap. Dar dacă părul sau scalpul sunt uscate, curățarea zilnică poate deteriora și mai mult. Atâta timp cât te adaptezi nevoilor sale și îl cureți suficient de frecvent pentru a elimina bacteriile sau acumularea de produse de styling, te vei bucura mereu de o podoabă capilară proaspătă și sănătoasă.

Cât de des se spală părul fin?

Scalpul persoanelor cu părul fin devine uleios foarte repede. Din acest motiv spălarea lui poate fi mai frecventă. Contrar spuselor din popor, curățarea zilnică a părului gras nu îl va face și mai uleios, la fel și în cazul rădăcinii mai uleioase, dacă o lași nespălată câteva zile, acel exces de sebum nu se va usca ci va înrăutăți lucrurile.

Astfel, persoanele cu păr fin își pot curăța părul cât de des simt nevoia pentru a se bucura de un scalp proaspăt. Încearcă șamponul INVIGO Volume Boost Bodyfing Shampoo care curăță în profunzime în timp ce pregătește părul pentru o uscare cu volum. Pentru rădăcina foarte uleioasă aplică Elements Purifying Pre-Shampoo Clay înaintea spălării ca și tratament săptămânal. Infuzat cu ceară Kaolin, el absoarbe excesul de sebum pentru echilibrarea scalpului și pentru a spori volumul de la rădăcină. Tot ce trebuie să faci este să masezi rădăcina părului uscat, să emulsionezi cu apă după 5 minute, apoi să clătești și să speli ca de obicei cu șampon. 



Cât de des speli părul mediu?

Chit că este drept, ondulat sau creț, părul de o grosime medie se simte uneori uleios pe scalp și uscat la vârfuri. Acest lucru înseamnă că are nevoie de o rutină de îngrijire care să îi redea echilibrul și hidratarea. Acest tip de păr ar trebui spălat oricând simți nevoia pentru a ajuta scalpul să rămână proaspăt și curat folosind un șampon care să ofere echilibrul potrivit de ingrediente hrănitoare și purificatoare. 

Șamponul INVIGO Nutri-Enrich Deep Nourishing este alegerea noastră pentru rădăcini curate și lungimi hidratate până la vârfuri. Dacă vârfurile nu sunt stresate și părul nu are nevoie decât de o împrospătare te sfătuim să folosești Nutri-Enrich-Blend™ formulat cu vitamine, minerale și peptide sau șamponul Elements Renewing cu 91% ingrediente de origine naturală pentru un păr cu 30% mai neted.

Cât de des ar trebui spălat părul foarte deteriorat?

Deteriorarea părului se întâmplă din mai multe motive, ele pot fi fizice, chimice sau generate de mediul înconjurător, scopul tău fiind acela de a preveni alte degradări în timpul vindecării. Astfel, dacă părul tău prezintă toate semnele de deteriorare puternică precum uscăciune, aspect tern, se rupe ușor, se electrizează și are vârfurile despicate, este important să îl tratezi cu cea mai mare și mai blândă îngrijire tocmai de aceea te sfătuim să îl speli la cel mult 2-3 zile. Chiar dacă ești delicat, prin frecare, periere și styling pe părul ud, îl poți usca și mai tare. Astfel, persoanele cu plete stresate ar trebui să lase spațiu între zilele de spălare și să folosească un produs ultra hidratant precum șamponul din gama Ultimate Repair. 

 Cu o textură cremoasă, acesta detoxifiază și reface șuvițele compromise, indiferent de tipul de păr. După acesta aplică și conditionerul din aceeași gamă, inspirat din formulele pentru îngrijirea pielii cu un mix intre AHA și Omega-9 pentru a 9 pentru a reumple părul din interior spre exterior. Somptuos hidratant, dar lipsit de greutate, el se clătește delicat, astfel încât pletele tale nu vor fi niciodată încărcate, doar hrănite și netede până la patru spălări. 

La final, încheie acest ritual cu Ultimate Repair Miracle Hair Rescue, un tratament leave-în care se aplică pe părul umed, zvântat cu prosopul pentru a-l repara în doar 90 de secunde. Acest ritual complet duce la 99% mai puțină rupere și plete de 12X mai netede de la rădăcină până la vârfuri.

Cu ce frecvență trebuie spălat părul vopsit?

Pentru a te asigura că nuanța rămâne proaspătă mai mult timp te îndemnăm să speli părul până la de 3 ori pe săptămână, neapărat cu un șampon creat special pentru cel vopsit. Încearcă șamponul cu pH optimizat - INVIGO Color Brilliance Color Protection, el ajută la închiderea cuticulei după spălare și menține nuanța. De altfel, el conține și un purificator de metale și o tehnologie care funcționează ca un scut antioxidant pentru a proteja pletele de radicalii liberi care se estompează. În plus, oferă strălucire vibrantă indiferent de culoare, de la o spălare la alta. 



Cât de des trebuie spălat părul ca să crească mai repede?

E doar un mit faptul că părul nespălat crește mai repede. Chiar dacă auzim des acest lucru suntem de părere că un păr curat crește mai repede și mai frumos. Pentru cei care speră totuși la plete mai lungi, cel mai indicat este să își spele podoaba capilară în funcție de tipul acesteia și să îl mențină hidratat pentru a evita ruperea sau vârfurile despicate. O rutină consistentă și răbdarea sunt adevăratele secrete ale creșterii părului prin urmare menține-l proaspăt și curat tot timpul.

Este greșit să îți speli părul zilnic?

Știm la ce te gândești, spălarea zilnică a părului îl îngrașă și mai mult. Timp de mulți ani s-a speculat faptul că îți poți învăța scalpul să nu mai fie uleios cu o șamponare mai puțin frecventă. Cu toate acestea nu există un dovadă reală, științifică, pentru a demonstra acest lucru. Important este să îți menții părul curat, fără să îndepărtezi uleiurile naturale. Toate șampoanele din colecțiile Wella Professionals sunt create pentru a fi blânde cu pielea și să mențină scalpul sănătos.



Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search